My Blog List

Wednesday, 25 January 2012

kompang,dj(pA SYSTEM) dan katering serta gamelan

Assalammualaikum,

selamat pagi to olls b2b,nampaknya dah lama ira xupdate blog kan,bz bebenor,sebenanya ira sentiasa bukak blog tp x kesempatan nak update,ira rajin jugak berjalan2 ke blog b2b yang lain,sangat seronok dengan persiapan semua b2b...sangat seronok bile b2b kreatif membuat hasil sendiri...tp tu lah ira ni xla kreatif sgt....setakat sikit2 tu bole lah....

Berbalik pada tajuk diatas tu,seperti mana kenduri ira dah xlama lg tinggal 2bulan lebih jer,jadi semalam berborak2 gan mama tny macam mana kompang,DJ dan katering...mama kate semua tu xyah risau da setel perlu risau setel kan borang kahwin,hiv test semua "OK MAMA"....

Actually kompang ni mama amik dekat area rumah jer,area rumah ada bnyak kompang cume ada yang bunyi nya sedap dan kureng...kawan2 ira jer yang main kompang ni,kenal la,kawan2 jugak ko main xsedap aku baling je kompang tu kat muka ko...bole ahahaha....kompang tu kalau xsilap ada gong besar,bunyi cing..cing tu (xreti nak sebut) ada 3 alat muzik kalau xsilap

DJ pula kawan mama,dia ni mmg best,dia pandai bab2 ni semua so saya xpayah risau lagi bab DJ,sbb saya pon pecaya dgn dia,mana2 majlis mesti dia ada,cume pelu cari kan lagu untuk bersanding,makan dan potong kek..time tu mesti ada tema lagu.cume saya nak time wedding dr pg-ptg,tetamu dihidangkan dgn lagu2 lama lbh kurang mcmtu lah.gamelan pon i/allah mama kate da booking kami amik budak2 sekolah jer...sekolah dimana saya penah bersekolah..adik2 main best2 yer..jgn bg malu sekolah akkak...

katering mama kate ko xperlu risau sbb mama da biasa..tu jelah saya hanya perlu diam,sbb masa tunang tu kami penah amik katering tu,ramai tetamu,sepupu,sedara malah bakal mertua saya kate sedapp...cume meja pengantin nati saya xbg katering urus kan,sbb saya da soh makcik,adik ayah hias kn,jadi kesimpulan nya,saya perlu diam dan senyumm....psstt mama harap2 ape yang diidamkan akan jadi kenyataan...AMIN..

4 comments:

dhiera said...

pejam celik pejam celik. tinggal 2 bulan je lagi kan?

sitinazirah86 said...

yela dhiera,takut pulak..kadang2 mcm xmo kawin pon ada..tp kene tabah kan..

Cik Nasha said...

ira,
waaa..nampaknya kita x sama bulan la kan..huhu..rasanya kita lepas raya la.. bulan 9.. so, chaiyok2 siapkan persiapan tu.. :)

sitinazirah86 said...

nasha : la yekew..xpe slow2,hehhehe ira harap semua perancangan berjalan dgn lancar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...