My Blog List

Thursday, 12 January 2012

do it yourself -gift tetamu # 1

Assalammualaikum,

Alhamdulillah keje2 D.I.Y saya da pon berjalan,maklum la da tinggal 3bulan,tolak,tambah,bahagi,darab pejam celik,da tinggal 2bulan jer lagi,nak tunggu bile kan..saya da ikat2 reben dan tampal TQ TAQ pada mini jar untuk diberi tetamu nati..hanya yang tinggal untuk diisi gula2 dan masukkan didalam kain net..oowh itu nati keje2 adik aku,serta adik2 sepupuku..ahahaha (kene dera OK waktu cuti sekolah ni bulan 3 nati).

baru separuh siap

dan gigih berusaha malam tadi dapat lah banyak ni

 *
*
*
*
*
*





U olls nampak x plastik putih yang ada dibelakang mini2 jar tu,itu adalah gula2 yang saya da pon beli di pasaraya UO murah tau 1botol 10.99 ,time tu beli bulan 12,jgn ingat time saya kawin nati dah xbole makan ok,gula2 tahan lama lagi2 xbuka bungkusannya,tarikh yang xle makan nati tahun 2013 OK...mega sales kan jadi harus lah murah betol x...lagi satu pasaraya UO ni gula2,coklat pelbagai jenis makanan ringan,sabun baju sangat murah,berbanding pasaraya lain...lagi2 kalau diaorg ada buat SALES.kedai borong pon mungkin xdapat harga tu,kalau murah pon setakat Rm12.++..Akk2 opis saya ni kalau bab murah2 diaorg jer tau...setiap hari jumaat,kalau ada SALES jer mula la staff lelaki belom kuar nak g semayang diaorg dulu kua sebab UO ni belakang opis saya jer,almaklum la hari jumaat rehat lama.kadang2 ada yang terlajak waktu pon ada...

Nak tgk x sebotol harga dia berapa saya beli gula2 cabbury ni??semua tetamu dapat kecuali vip jer.







9 comments:

dhiera said...

ira, kite rase ira pernah cakap ritu. tapi lupe la. nak tanye lagi.. jar tu ira beli kt ikea ea? dapat berapa 1 jar klo beli byk2. eh, harga ikea bukan fixed ke?

dhiera said...

kite nak follow up komen. hehehe

sitinazirah86 said...

ira beli kat ikea xdpt pon harga murah still sama je...ni ira beli 1500..tp kan yang dekat nilai 3 tu murah lagi rasenya

sitinazirah86 said...

4 botol tu rm7.50 beli 1500,a'ah harga fixed w/pon amik banyak xdpt murah..

izaFiza said...

gigihnya u ira =)

sitinazirah86 said...

iza : tu la kene siapkan jugak sebab tggl 2buln lebih je..pulak tu sy kn buat sorang2.:(

dhiera said...

makne ye QP lagi murah la ni. thanx ya ira~

dhiera said...

ira, kite beli barang elianto untuk hantaran. kite dapat jugak bakul dengan dah siap wrap dan tambah bunga etc tu.

lepas tu, dorang memang bagi beg macam tu sekali. kalau beli sikit2 macam selalu, dorang bagi paper bag dorang yang hijau tu kan?

lepas tu, die bagi free gel wash. tapi klo pegi elianto dekat mid, dorang bagi reviving eye cream. lagi best!

ira beli kat mane tu? kite beli dekat jusco bukit tinggi~

sitinazirah86 said...

ira beli kat jj au2 keramat..tp dpt plastik beg je...geram nya beli brg2 semua rm200++,bakul,wrap tu n reben dia kate free...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...