My Blog List

Monday, 13 February 2012

kad kawin dan banner da dpt..

Assalammualaikum,
semalam ira pegi amik kad kawin dan banner..alhamdulillah cukup semuanya...ira tempah di LH-CREATIVE di pudu,1 keping rm0.30 jer,kad kawin bajet la katakan ira tempah 1000 keping dapat banner 1,sampul surat bercetak, dia ada bg lebih 60keping.tapi bile kire balik kad tu 1070 terlebih la pulak...

Sepertimana yang b2b semua tau ira ni xberapa kreatif pon tu yg tempah jer...mula2 ingt nak tempah waktu pegi pameran jer..tp pikir2 balik setengah pameran tu kalau kad rm0.30 ada yang xmemikat hati ni,tp taun lepas ira pergi pameran di sacc mall awal taun sangat best...tp time tu xtau tarikh kahwin lagi.so kad yang diidamkan tu terpendam.ira ada cari balik booth tu di pameran ampang point aritu tp dia xmasuk la,yg ada pon mahal.

last skali ira amik keputusan buat di LH-CREATIVE.sbb 2 org akk sedara ira buat kat situ..so adik sedara pon buat la kat situ,senang skit mana tau mereka ada simpan salinan peta rumah lg.xpayah lg lakar2..kan ira xkreatif..just copy paste jer kan..mesti pelik kan sebab ape xpayah lakar peta dan terus copy paste peta tu..sebab rumah kami dekat jer,setapak da smpai.

nasib xmenyebelahi ira peta tu diaorg da buang,tau x geram ok dgn layanan pihak LH-CREATIVE,mula2 datang bos diaorg layan,tapi bile sorang customer datang nak amik kad,bos dia layan customer tu dan kami, bos dia soh pekerja nya layan,ok lah xkesah,lepas da bincang pasal kad,bayar separuh deposit setel..lepas 2 minggu dari tarikh saya booking tu pihak LH-CREATIVE kol untuk tentukan draft yg mrk buat..kbtulan time tu saya berkusus,sy bgtau yg saya xdpt dtg,tp sy akan dtg pada tarikh sekian2..pekerja nya pon kate ok nati dtg jumpe dgn designer mrk dia pon bgtau sape desingner nya...sy pon kate ok lah.

saya pegi kedai tu bile sy da balik kusus,dan jumpe dgn desinger mrk, perhh muka designer nya ketat gile time tu sy pegi sorang jer,dah la gemuk muka xsenyum,bole dikatakan semua pekerja2 kat situ muka macam pundek,dan babi lagi lawa bile dia bukak mulut..maaf la sbb bengang...so dia bg saya draft yg dia buat tu,tanpa bgtau ape2...pandai2 ko la cek..bile diteliti bnyk salah.banner pon salah...so sy pegi la kat designer tu bgtau yg ni salah,ni salah..b2b nak tau,dia bole buat ape..katanya isshhh...dgn muka mcm badak sumbu,ira sbg customer dia bole buat mcmtu,time tu ada makcik dan ank lelaki nya tggu amik kad.dia tgk je gelagat ira dan desingner tu,ira ni kalau nak maki org bdan ira akan menggigil dan tgn ni ringan jer nak tampar si gemuk tu.da sigemuk tu buat isshh gan ira ape lagi ira sound tp xle bnyk nati dia buat xelok lak kad ira tu kan..ira ckp kalau awk nak buat mcmni gan customer lbh baik awk behenti kot ye pon awk period awk bnyk keje awk xbole buat mcmni pada customer..kalau mcmni saya bole buat aduan bukan pada bos awk,sy akan buat terus pada aduan pengguna..dan sy nak batal kan tempahan sy..nasib time tu makcik tu sokong sy dan salah 1 dr pekerja nya pujuk saya supaya buat jugak kat situ.

ok la,dah semua pujuk kan so amik jelah...last skali dah setel bab draft tu ada patut dia soh baya separuh lagi deposit..ira ckp lah ko nak ape lagi..bukan aku da baya half dari harga nya ker?dan masa ko telefon aku ko xckp soh aku bwk duit,ko soh aku dtg jer tgk draft,time aku dtg pulak ko bole ckp nape xdtg aritu..ehh ko ingt aku xkeje ker?aku pon kene tgk time free aku,lain la aku xkeje,pulak tu ira ada rm50 dlm wallet..xkan nak baya...last skali sigemuk tu kata xpelah lagi 2 mggu diaorg akan kol..

nasib 2mggu lepas tentukan draft si gemuk tu kol kad da siap...so smlm saya amik kad hehehhe teaser je dulu ek,kalau nampak la..malu nak tunjuk t ira tunjuk bile da setel HIV dan borang2 nikah..

so kesimpulannya ira rase kalau nak buat kad di LH tu xpayah la,g la buat tempat lain..dah la layanan xmemuaskan...

si bulat besama koko yg gatal

sibulat kire kad kawin,koko yg gatal jd peneman si bulat
kucing ira ni kalau dgn si bulat (en.tunang) mulalah geser2 duduk sebelah lah,tdo sebelah lah..soh bg makan,soh garulah, macam2 lah si koko ni,bile si bulat nak balik koko kemain lagi siap berlari2 nak antakan si bulat ira ni.kadang2 ira xsengaja tepijak kaki koko..kalau ira marah koko duk diam2 muka koko monyok..koko ni betina..aritu dia hilang kejap mama ira punya la menagis smpai mata lebam2 adik ira pon sama sebenaya ira ada sekor lagi tp org amik..yang tu lagi bulu lebat manja..dia pandai skit dr koko ni...soh duduk diam2 trus merajuk masuk bilik..tp sayang ada org curi kucing ira...

5 comments:

~Fara~ said...

alolo.. comei nyer koko tu.. =)

Liea said...

aik bila masa plak minah tu ilang? hish bukan leh kuar koko tu!

sitinazirah86 said...

liea :si benny la..kan da hilang,minah tu kejap je aritu time tu kak malia xde..dia kua umah..time tu ma kate dia sidai kain tgk2 hilang.tp pandai balik

Cik Nasha Nadya said...

ouhh..
kesiannya awak ira..
tak patut designer tu layan cmtu..
ape la..
tp nasib sume dh setel..

yg pnting koo sgt cute.. geram!

sitinazirah86 said...

cik nasha : tu la geram jer gan pekerja2 kat situ,alhamdulillah semua da setel,tggl hiv dan borang2 nikah jer.16hb ni ira g amik hiv fuuh degup2 jantung ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...